Cases

HAMER installatietechniek

Algemeen

Voor de klant Hamer hebben we een IoT- alarmsysteem ontworpen en geïmplementeerd op alle LNG (Liquid Natural Gas) van Shell  in West-Europa.

 

De Klant

Hamer’ is een familiebedrijf met ruim 450 medewerkers en bestaat sinds 1938. Zij zijn een totaalleverancier in de energie, industrie, automotive, brandstofvoorziening en chemische en voedingsmiddelenindustrie.

De Uitdaging

Hamer is verantwoordelijk voor de complete installatie en het onderhoud van de LNG-stations en beveiliging heeft vanzelfsprekend de hoogste prioriteit. De LNG-stations worden bijvoorbeeld volledig uitgeschakeld door op een aanwezige noodknop te drukken. Dit wordt vaak per ongeluk gedaan door de chauffeur van de vrachtwagen. In de (oude) situatie werd een persoon gealarmeerd door de backoffice en moesten ze er fysiek naar toe rijden om het hele systeem weer te activeren.

 

Onze oplossing

Met onze slimme IoT-oplossing hebben we het probleem van grote vertragingen bij het opnieuw activeren van de LNG-stations opgelost. Hamer is nu in staat om het hele beveiligingssysteem op het station op afstand te reactiveren. Dit scheelt veel tijd en voorkomt ook een hoop ergernis van de aanwezige chauffeurs bij de tankstations.

De backoffice wordt gealarmeerd met pushmeldingen, sms en e-mail wanneer de noodsituatie knop is ingedrukt en is nu in staat om direct te controleren en actie te ondernemen door de camera’s te controleren die op elk station zijn geplaatst. Als de situatie weer veilig is, wordt het hele systeem opnieuw geactiveerd door commando’s te sturen via het HubLogiQ-platform. Ook gebruiken ze onze oplossing om het hele systeem op afstand te resetten.

Meer weten over deze referentie ? Neem contact met ons op.

Neem contact op!

Of u nu iets wilt weten over onze producten of wilt bespreken hoe IoT kan worden toegepast op alles wat u zich maar kunt indenken, wij weten er alles van. Elk vraagstuk dat met IoT kan worden beantwoord, past bij ons.

DutchEnglish